Op donderdag 4 april genoten we van een fatsoenlijk ontbijt en bezochten daarna een supermarkt omdat we de hele dag op de basis zouden doorbrengen. We kwamen vroeg op de vliegbasis aan en het inchecken was al begonnen. In de editie van 2018 moesten we lang wachten om toegang te krijgen tot de basis vanwege het bezoek van enkele hoge functionarissen. Tijdens ons wachten bij de hoofdingang zagen we nu al verschillende vliegtuigen terugkomen van hun missie, ze hadden vandaag niet uitgeslapen. Met drie bussen gingen we op weg naar het zuidelijke einde van de landingsbaan. Vanaf hier zagen we dat veel deelnemers van heel dichtbij opstijgen. De Grieken had een paar F-4’s, Mirage 2000’s en F-16’s van elk squadron in hun inventaris meegenomen, hoewel de Araxos-eenheden opereerden vanuit hun nabijgelegen thuisbasis. De buitenlandse deelnemers omvatten USAFE F-16’s van Spangdahlem, Italiaanse Tornado’s en gloednieuwe F-35’s, exotische Mirage 2000 uit de Verenigde Arabische Emiraten en niet minder dan elf F-16C/D’s van de Israeli Air & Defense Force. Nadat hier ook enkele toestellen geland ware veranderde de windrichting en landde de resterende vliegtuigen van deze missie vanuit het noorden en taxiede naar ons aan het einde van de landingsbaan.
Toen was het tijd om weer in de bus te stappen en naar de verkeerstoren te gaan. Hier zouden we de activiteit gedurende de rest van de dag zien. De verkeerstoren zelf was, in tegenstelling tot vorig jaar, verboden terrein. Dat was heel jammer, maar de juiste man op het juiste moment vragen, gaf ons een ander perspectief op de vliegtuigen die voor ons aan het taxeren waren. Er werden nog veel meer missies door alle deelnemers werden genoteerd en rond 19:00 was het tijd om de basis te verlaten. Het was een lange dag, maar we hadden veel geluk met wat we zagen, aangezien de Israëliërs de volgende morgen vroeg de basis zou verlaten, voordat de groep fotografen die zich voor die dag had aangemeld de basis zou binnengaan.
We moesten ongeveer 20 minuten rijden voordat we ons hotel bereikten, een beetje opfrissen en daarna genoten van een maaltijd en drankjes in hetzelfde restaurant als de dag ervoor.